Skapa quiz till din blogg

PRO

PRO

Fler teman och bättre redigeringsmöjligheter med PRO!

Upptäck nya spännande bloggar att läsa på Bloggspaning.se!

Bloggskolan

Skapa en bloggsuccé med blogg.se!

Till Bloggskolan

Vill du också Synas?

Skapa en Synas och exponera din blogg för tusentals bloggare på Sveriges största bloggtjänst!

Skapa Synas nu!

Synas är en tjänst från Blogg.se

Skapa quiz till din blogg

PRO

PRO

Fler teman och bättre redigeringsmöjligheter med PRO!

Upptäck nya spännande bloggar att läsa på Bloggspaning.se!

Bloggskolan

Skapa en bloggsuccé med blogg.se!

Till Bloggskolan

Vill du också Synas?

Skapa en Synas och exponera din blogg för tusentals bloggare på Sveriges största bloggtjänst!

Skapa Synas nu!

Synas är en tjänst från Blogg.se

Vem eller vilka ser ni upp till!?

 • Alla har väl någon förebild antar jag?

  Och de vore jätte kul och veta vilka ni har som förebilder som jag har Lady GaGa (wööw förvånande haha!) för att hon vågar sticka ut utan att bry sig de minsta om vad folk tycker och tänker och så har jag sebbe staxx för att han bevisade att även om man sitter i skiten och är på fel spår,så kan man ändra sig och bli till en bättre människa bara man tror på sig själv!

   

  MEN IALLAFALL,BERÄTTA FÖR MIG!:D

  #frebilder

 • Skapad

  10/04

  Senaste svar

  21/09

  Inlägg

  10

  Visningar

  63096

  Medverkande

  127 personer

 • Riktigt intressant och rolig fråga! :)


  Jag får oftast inspiration från människor jag möter varje dag men för att nämna några som är välkända så skulle jag börja med Loreen och jag har nästan samma motivering som "Revolten" har angående Malena Ernman, att Loreen verkligen vågar ta ställning politiskt och använda sitt kändisskap till att upplysa dessa problem. Hon kanske inte "skriker" så högt men jag beundrar det faktum att hon inte kompromissar vem hon är och vad hon står för/tror på trots att hon jobbar i nöjesbranschen (vilket är en tuff bransch där man verkligen måste va hårdhudad och veta vem man är - annars är det lätt att människor som tycker dem "vet bäst" försöker att ändra ens sätt att vara så att dem kan tjäna pengar). Förutom det så är hennes musik otroligt bra och inspirerande, vi ska inte ens gå in på hennes "artisteri", hon är så egen och vågar verkligen uttrycka sig utanför normen (när det kommer till framträdanden och stil), det tycker jag är sjukt beundransvärt!

  Och då kommer vi till nästa person, underbara Laleh Pourkarim som jag tycker är precis som Loreen när det kommer till att vara sig själv och inte låta någon annan bestämma hur hon ska uttrycka sig, sedan så beundrar att hon är en väldigt ödmjuk, tacksam, medveten person som vill sprida inspiration och perspektiv på livet. Jag fastnade verkligen för henne efter att jag kollat på hennes dokumentär som hette "Jag är inte beredd att dö än".

  Jan Gunnarsson som skrivit boken "Det goda värskapet - konsten att få människor att känna sig välkomna", honom har jag även träffat på en föreläsning då han ofta är ute och föreläser/inspirerar angående just detta. Att man ska göra världen till en bättre plats, att vi alla förtjänar att vara lycka och att sprida glädje! Han är riktigt glad, rolig och varm person som jag tror inte skulle lämnat någon oberörd. Han har även ett citat värt att reflektera över, man brukar ju oftast säga "Behandla andra som du själv vill bli behandlad", men ett annat perspektiv som vi kanske inte alltid förstår är att respekt innebär att man tar hänsyn till hur andra VILL bli bemötta (det kan ha med kultur, religion, livserfarenheter osv att göra), så istället sa han att vi kanske ska börja "Behandla andra som DE vill bli behandlade", vilket kan tolkas på två sätt - 1. Att om någon beteer sig dåligt så ska man behandla dem så eller 2. Att varje person upplever världen på sitt unika sätt och framför allt kanske växt upp i en helt annan miljö än vad vi själva gjort, då är det värt att ha i åtanke att man försöker att behandla dem på det sättet dem uppfattar som respektfullt. T.ex. en person som är uppväxt med att man inte skakar i hand kanske föredrar att man bara hälsar verbalt och vice versa, detta är givetvis svårt att veta men det jag tror han menar är att man inte ska utgå ifrån sig själv alla gånger utan att man anpassar sitt sätt att vara och försöker läsa/lära sig hur den andra personen uppfattar något.

   

  Nu känner jag att min kommentar blir megalångt och jag skulle helt ärligt kunna skriva ännu mer om vilka förebilder jag har och vilka människor som inspirerar mig, men detta får räcka. Tycker detta är jätteintressant och något som är värt att reflektera över, att vara medvetna om alla goda människor som finns på jorden och att vi själva kan vara just den där personen som någon annan ser upp till. Sprid bara kärlek! (cred till Paradise Hotel-gänget 2014 för citatet) ✌

  2 personer gillar inlägget
  15/04

  Åh nej märker att min kommentar klumpats ihop och alla styckeindelningar samt fetmarkeringar jag gjort syns inte alls! Dessutom är den "cuttad" (alltså en del av kommentaren kom inte med)... Åh så tråkigt, jag som försökte ge ett bra svar :(

  15/04

  Laleh och Loreen är ngr jag ser upp till också hahaha xD Blev glatt överraskad över att du nämnde Laleh! Hon får mycket mycket mindre uppmärksamhet än hon förtjänar. >.<

  1 person gillar inlägget
  15/04

  Vad roligt och du också tycker det! :) Håller med dig, men det är nog det som är lite av charmen. Att Laleh verkligen fokuserar på sin musik och inte strävar efter att bli världskänd (nu är hon visserligen i USA och släpper massa musik), men att hon är så genuin. Tycker Loreen också är rätt diskret och syns inte så mycket i media, men det bevisar att dem inte strävar efter att vara kända utan bara jobbar/gör det dem verkligen tycker om.

  Svara på diskussionen
 • Två av mina största förebilder måste nog vara Hanna Friberg (Hannalicious) och Ellinor Löfgren (Pdotter) eftersom dem motiverat mig så sjukt mycket. Jag har blivit en gladare människa efter jag började lyssna på deras podd och jag har även fått bättre självförtroende. 

  1 person gillar inlägget
 • Har ganska många men de främsta är nog Drottning Rania av Jordanien, Angelina Jolie, Shakira, Nicki Minaj och Beyoncé. De kanske är lite mainstream men de är verkligen sjukt grymma kvinnor. 

  1 person gillar inlägget
 • Min mamma

  1 person gillar inlägget
 • Thåström är en Stor förebild för mig,han har verkligen levt livet så som ingen annan och han skulle igenkligen varit död pga alla drågor och sprit han har huttat i sig,men han hittade en väg och kom ut ur helvetet och lever än idag. 

   

  Manson är också en stor förebild för mig,allt han gått igenom (läs hans bok TIPS!) och alla anklagelser han fått mot sig osv. Han är en stark person som verkligen ger mig insperation. 

  1 person gillar inlägget
 • Moa Murderess, för hon bryr sig verkligen inte alls vad andra tycker om henne! :) Även så har jag min största idol Eric Saade som förebild, att man ska aldrig ge upp sin stora dröm.

  1 person gillar inlägget
 • Mina föräldrar ser jag verkligen upp till. De betyder mycket för mig.

  Ska man gå på kändisar är det väl inga speciella direkt, plockar lite här och var :)

  1 person gillar inlägget
 • Den första person som kommer upp i huvudet är Tupac Shakur, en rappare ifrån 90-talet. En kille som jag serupp till, även om han inte alltid gjort bra val så har han inspererat mig med sin musik o allt. 

  Sen ser jag upp till Zlatan också haha :D Tycker bara att han är as cool, kör sitt egna race liksom! :D 

  1 person gillar inlägget
 • Min förebild är Nog Vewe På Nouw.com/vewe för hon är verkligen sig själv och Hon har gått igenom så mycket skit men hon är fortfarande Stark 

   

  Sen har jag Också Tristan Björling. För han vågade verkligen söka till idol och uppfylla sin dröm Men han är ju bland Änglarna nu 

  1 person gillar inlägget
 • Jag har ganska många :o Men de första jag tänker på efter att jag läst din tråd är: Malala, Mandela och Stephen Hawking :P Malena Ernman också för den delen, asså hennes opramusik gillar jag inte, men jag ser upp till hennes mod. Att hon faktiskt vågar prata om politik och ta ställning för och emot saker, även om hon förlorar fans på det. Det är inte många offetliga personer, typ artister, som vågar/orkar ta lika mycket ställning som hon gör : Välsigt modigt i mina ögon ^^

  1 person gillar inlägget
  11/04

  opera musik* Väldigt*

  Svara på diskussionen
 • Fler inlägg i tråden