52 år , Stockholm

Jag föddes i Västergötland med namnet Patrik Arneke. När jag var knappt fyra år bestämde jag mig för första gången att jag skulle bli kock. Vid sex års ålder fick jag min första kamera av min far, en Kodak Instamatic. Vid sju år var jag först upp på mornarna och lagade frukost åt familjen. När jag var elva år var jag en fena på matbröd. Vid tretton års ålder provade jag alla uppkomliga smaksättningar på mormors klappgröt. Arton år gammal reste jag till Italien, fick där "en italiensk mat-mormor" - och föll pladask för det italienska kökets handgripliga matlagningsmetoder. 1987 klev jag för första gången in i ett restaurangkök... ... på den vägen går jag fortfarande. Varje steg och varje dag är lite roligare och lite godare än den förra! - Matbloggen Smaka & Se är en del av mitt företag Smak & Vision där jag arbetar med allt runt råvaror, matlagning och matupplevelser; fotografering, trendspaning, projekt & utbildning, resor, föredrag samt avsmakningar av mat & dryck, tillverkning av ciderättika.